Bel ons
0628497252
Stuur ons een e-mail
info@hairlessbyc.nl
Volg ons op Facebook

Veelgestelde vragen

SHR is het meest innovatieve systeem op het gebied van definitieve ontharing. Door de nieuwste bewegende behandelmethode worden de huid en het haarzakje langzaam opgewarmd. Door de langzame opwarming is de behandeling effectief zonder gevaar op verbranding of blaren. We passeren met de behandel knop meerdere malen de te behandelen zone. Dit gebeurt met een repeterende puls (een aantal keren per seconde) met minder energie i.p.v. een enkele hoge puls met veel energie, zoals de traditionele IPL. Door het gebruik van minder energie over een langere periode wordt de behandelde zone niet warmer dan 45° Celsius. De behandeling is hierdoor veel aangenamer en veiliger.

SHR is het meest innovatieve systeem op het gebied van definitieve ontharing. SHR is veilig, effectief en vrijwel pijnloos. Vrijwel Pijnloos? Ja, want er is sprake van een geleidelijke warmteopbouw door meerdere pulsen met lage energie op de huid aan te brengen waardoor je dus nooit meer pijn hoeft te leiden om mooi te zijn!

Door de unieke koelsysteem wordt de opperhuid nog beter beschermd. Hierdoor is de kans op beschadigingen minimaal. Na de behandeling kun je jouw normale activiteiten weer hervatten.

Eén van de andere grote voordelen is dat deze nieuwste techniek ook te gebruiken voor alle huidtypes (inclusief 5 en 6). Je kunt zich dus ook zomers door laten behandelen. SHR is veel veiliger dan de traditionele manier van ontharen en ook effectief bij dunnere haren.

Voordelen tegenover klassieke methodes:
– Door de “bewegende” behandelmethode bereiken we alle plaatsen
– Geen verbrandingen
– Vrijwel pijnloos
– De vervolgbehandelingen kunnen elkaar snel opvolgen
– Geschikt voor bijna elke huidtype, ook de gebruinde huid
– Effectief op licht, rood en fijn haar
– Ook in de zomer behandeling mogelijk

Na afloop van de behandeling kan enige roodheid ontstaan door het koude koelplaatje, dit trekt gemiddeld binnen 15 minuten weer weg. Soms ontstaat een lichtrode uitslag, wat te vergelijken is met een lichte zon verbranding, wat na ongeveer 12 tot 24 uur verdwijnt. In het algemeen kan men direct na de behandeling de dagelijkse activiteiten hervatten.

Haren groeien in een cyclus van groeifases en slapende fases. Alleen haren in de groeifase zitten in de haarwortel en kunnen dus doeltreffend vernietigd worden. Ongeveer 6 tot 12 weken later komen de slapende haren in de groeifase en kan de behandeling herhaald worden. Voor een bevredigend resultaat van 80 tot 90% reductie zullen er 6 tot 10 behandelingen nodig zijn, elk met een tussenliggende periode van 6 weken tot 12 weken. Op voorhand is dit niet nauwkeurig vast te stellen. De reden waarom dit zo moeilijk vast te stellen is komt doordat elk mens uniek is en een eigen cyclus van de haargroei. Het is afhankelijk van teveel factoren. Wij proberen hieronder toch een gemiddelde indicatie te geven zodat je een beetje weet waar je rekening mee kan houden. Let op, dit is slechts een indicatie. De duur en periode van de groeicyclus zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plek op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de dichtheid en dikte van het haar, etnische afkomst, de hormonale situatie en leeftijd.

Sommigen zullen met minder behandelingen al tevreden zijn, wanneer het aantal haren op dat moment al acceptabel is. Iedereen is vrij om zelf te bepalen wanneer men de behandeling stopt.

De duur per behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld. Gemiddeld duurt het ontharen van het gezicht ongeveer 10 minuten, het ontharen van de rug 30 minuten en beide benen neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Dit is een beetje afhankelijk van welk gebied je laat ontharen, maar over het algemeen genomen kan de behandelingsperiode in totaal 1 tot 1 1/2 jaar duren. Onthoud wel dat je op het laatst nog maar enkele keren per jaar hoeft te komen.

Als 8 maanden na de laatste behandeling de haargroei nog steeds niet is teruggekomen, is het definitief voor wat betreft de haartjes welke zich in de groeifase bevonden op het moment van de behandelingen. Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal groeien. Er zijn helaas op onze huid duizenden haarfollikels die in later stadium wakker kunnen worden zoals hormoonverandering, bepaalde medicijngebruik, menopauze, enzovoort.
Het zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen, want de meerderheid van de haartjes zullen zijn uitgeschakeld (omdat die al bestonden tijdens de behandelperiode).

Als 8 maanden na de laatste behandeling de haargroei nog steeds niet is teruggekomen, is het definitief voor wat betreft de haartjes welke zich in de groeifase bevonden op het moment van de behandelingen. Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal groeien. Er zijn helaas op onze huid duizenden haarfollikels die in later stadium wakker kunnen worden zoals hormoonverandering, bepaalde medicijngebruik, menopauze, enzovoort.
Het zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen, want de meerderheid van de haartjes zullen zijn uitgeschakeld (omdat die al bestonden tijdens de behandelperiode).

In de onderstaande gevallen behandelen wij NIET:

  • Tijdens zwangerschap en borstvoeding
  • Pacemaker of inwendige defibrillator
  • Keloïde neiging van de huid (reactie van de huid wanneer men wondjes heeft, verdikt/verbreed littekenweefsel).
  • Korter dan 5 jaar geleden kankertherapie ondergaan (chemotherapie, operatie, bestraling
  • Huidkanker
  • Diabetes
  • Epilepsie
  • Infectieziekten
  • Lichtallergie
  • Aids (HIV)
  • Hepatites
  • Acute infecties, koorts
  • Hypertensie (hoge bloeddruk)
  • Sarcoïdose
  • Schildklier
  • Psoriasis
  • Tijdens het gebruik van antibiotica, penicilline, ontstekingsremmers (bv prednison, corticosteroiden)
  • Anti-depressiva, st. Janskruid

Tot slot zijn er nog plekken die we vermijden tijden de behandelingen:

  • Huidziekten (schimmelziekten) en acute herpes
  • Vitiligo (witte-vlekkenvirus)
  • Implantaten, schroeven, platen, piercings
  • Siliconen
  • Tatoeages, permanente make-up
  • Nog helende littekens van operaties
  • Eczeem
  • Kwaadaardige moedervlekken
  • Peelings (contra-indicatie tot de huid geheel van de behandeling hersteld is)

Behandelingen van minderjarigen worden alleen uitgevoerd met toestemming van de ouders.

Omdat de hormoonhuishouding nog steeds niet op peil is. Hormonen zorgen voor aanmaak van nieuw haar en het effect van de behandeling zal niet effectief zijn. Daarnaast is de huid gevoelig voor licht. Denk bijvoorbeeld aan de zwangerschapsmasker.

Ja, dat gaat prima. Sterker nog, de behandelingen helpen u om van de ingegroeide haren af te komen! Een ontsteking met een opgekrulde haar erin springt tijdens een behandeling vaak open en wordt daarna rustiger wordt.

In ieder geval niet zonder toestemming van je ouders. De reden hiervoor is dat je lichaam nog volop hormonen aanmaakt in de pubertijd. Hormonen zorgen voor de aanmaak van nieuw haar.

In principe wel, uitzonderingen zijn rondom de adamsappel, rondom de slapen. Of op plaatsen met permanente make-up, tatoeages, implantaten, schroeven, platen, piercings en siliconen

Ja zeker. Mannen hebben ook last van ongewenst haargroei en zijn van harte welkom. Ook voor mannen geldt dat ze gladgeschoren moeten zijn voor de behandeling. Lukt dit niet op bijvoorbeeld de rug, dan kunnen wij dit ter plekke scheren. De tijd hiervoor wordt wel in rekening gebracht.

Uittrekken van haar in combinatie met IPL/SHR ontharing is niet aan te raden, in welke vorm dan ook: epilady, waxen, harsen, touwtjesmethode. Hoe langer je daarmee gestopt bent, hoe beter de behandelingen zullen aanslaan. We hebben de haartjes nodig ter geleiding van de warmte naar de wortel toe. Als er te weinig haartjes zijn teruggegroeid, heeft u nauwelijks rendement van de behandelingen en gooit u dus geld weg. Het minimum aantal weken dat je niet meer mag hebben geëpileerd voor de behandeling is 4. Scheren mag altijd wel, zo vaak als je wilt. Als je scheren een naar idee vindt (bijvoorbeeld op het gezicht van een vrouw, of op de tepelhoven), mag je de stugge haren ook afknippen.

Voor de echte behandeling is het wel nodig dat je zorgvuldig gladgeschoren komt. Je scheert met voorkeur 6 tot 10 uur van te voren of maximaal 1 dag van te voren.Er mogen geen stoppeltjes staan. Bij een gladde huid is de behandeling veel minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen.

Nee, 24 uur voor en na de behandeling kan je beter geen producten op de huid gebruiken. Dit kan zorgen voor irritatie of jeuk.

De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Na 2 tot 3 weken beginnen de haartjes uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haartjes verdwenen op het behandelde gebied. De haren welke zich in de groeifase bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.

Met deze innovatieve technologie is het mogelijk om de meest lichte haren te behandelen, dus ook grijze, blonde en rode haren. SHR behandelt alle huidtype, zelfs de meest donkeren huidtyp

Zodra je weet dat je niet kunt komen, verzet je jouw afspraak direct. Het liefst via een SMS/WhatsApp. Doe dit met voorkeur uiterlijk 1 werkdag voor de afspraak. Op die dag kunnen wij het gat in de agenda nog op vullen.